İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD’ye yönelik olası bir çatışmada ‘çok daha fazla sürpriz’ yaşanacağı uyarısında bulundu.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesine yönelik saldırı tehditlerine yanıt vererek, olası bir çatışmada ABD’nin ‘çok daha fazla sürprizle’ karşılaşacağını belirtti.
Arakçi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ABD Kongresi’nin İran’a yönelik olası bir savaşın başlamasından aylar sonra milyarlarca dolar değerindeki onlarca hava aracının kaybedildiğini kabul ettiğini hatırlattı. Güçlü silahlı kuvvetlerinin, övülen bir F-35 savaş uçağını düşüren ilk güç olduğunu doğruladığını ifade etti.
İran Dışişleri Bakanı, ülkesine yönelik saldırıların yeniden başlatılması halinde ABD’nin daha ağır bedeller ödeyebileceği uyarısında bulundu. Arakçi, ‘Çıkarılan dersler ve edindiğimiz bilgilerle birlikte, savaşa dönüş çok daha fazla sürprize sahne olacak’ şeklinde konuştu. Bu açıklama, iki ülke arasındaki gerilimin arttığı bir döneme denk geldi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap