Vincenzo Montella, Kosova maçı öncesi A Milli Takım’da farklı bir sistem denedi. Üçlü savunma formülüyle sahaya çıkıp çıkmayacağı merak konusu oldu.
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 2026 Dünya Kupası play-off finalinde deplasmanda Kosova ile yapılacak kritik maç öncesi kadro ve sistem arayışlarını yoğunlaştırdı. Montella, Kosova’nın Slovakya karşısındaki 5-3-2 sistemine karşı üçlü savunma formülünü denemeye aldı. Son antrenmanda Ozan Kabak, Samet Akaydin ve Abdülkerim Bardakcı’yı birlikte sahaya süren İtalyan teknik adam, bu hamleyle savunma güvenliğini artırmayı amaçlıyor.
Montella, Romanya galibiyetine rağmen bazı eleştirilerle karşılaşmıştı. Kosova’nın hücum gücü yüksek oyun yapısını analiz eden teknik ekip, rakibin oyununa karşılık verecek bir sistem üzerinde duruyor. Teknik heyet, Kosova’nın genellikle beş savunmacıyla sahaya çıkma eğilimini değerlendirdi. Bu yapıya karşı koymak ve hücum hattının etkinliğini sınırlamak için farklı stratejiler üzerinde çalışılıyor.
Son antrenmanda denenen üçlü savunma dizilişinde Ozan Kabak, Samet Akaydin ve Abdülkerim Bardakcı birlikte görev aldı. Kanatlarda ise Zeki Çelik ile Ferdi Kadıoğlu’nun yer alması planlanıyor. Bu düzenleme, hem savunma sağlamlığını pekiştirmeyi hem de kanat akınlarını sürdürmeyi hedefliyor.
Kosova, Slovakya’yı deplasmanda 4-3 yenerek dikkat çekmişti. Bu maçta uyguladıkları 5-3-2 sistemi, A Milli Takım teknik heyetinin planlarını doğrudan etkiledi. Montella’nın, özellikle Kosova’nın etkili hücum hattına karşı ekstra önlemler almak için bu dizilişi düşündüğü belirtildi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap