Borsa İstanbul’da AVOD hissesinde manipülasyon iddiasıyla 2 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Piyasa dolandırıcılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla soruşturma sürüyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Borsa İstanbul’da işlem gören Avod Kurutulmuş Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret AŞ (AVOD) hissesinde manipülatif eylemler yapıldığına dair tespitler üzerine harekete geçti. Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, piyasa dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlamalarıyla Nazım Torbaoğlu ve Burak Kızak hakkında gözaltı kararı alındı.
İzmir ve İstanbul’da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarla gözaltı kararları infaz edildi. Şüphelilerin adreslerinde suç delillerinin tespiti amacıyla arama ve el koyma işlemleri başlatıldı. Bu adli işlemlerin titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.
Soruşturma, AVOD hissesindeki fiyat hareketlerini manipüle ederek piyasayı dolandırdığı iddia edilen kişilere odaklanıyor. Elde edilen deliller ışığında, şüphelilerin yasa dışı yollarla elde ettikleri gelirleri akladıkları da değerlendiriliyor. Savcılık, soruşturmanın tüm yönleriyle aydınlatılması için çok yönlü bir çalışma yürütüyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap