SON DAKİKA
--:--:--

Türkiye’de Hızlı Ticaretin Gözdesi Hamburger ve Çikolata Oldu

Türkiye’de e-ticaret raporuna göre, hamburger ve çikolata gibi ürünler hızlı ticarette zirveye oturdu. Hacim ve payı artan hızlı ticaretin lokomotifi yemek sektörü oldu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye’de Hızlı Ticaretin Gözdesi Hamburger ve Çikolata Oldu

Ticaret Bakanlığı’nın ‘Türkiye’de e-Ticaretin Görünümü Raporu 2025’ verilerine göre, Türkiye’de hızlı ticaret ekosisteminde hamburger, çikolata ve bisküvi gibi ürünler en çok sipariş edilenler listesinde zirveye yerleşti. Tüketicilerin hız, erişilebilirlik ve ürün çeşitliliği beklentilerinin artması, hızlı ticareti öne çıkardı.

Teslimatların genellikle motokuryelerle yapıldığı hızlı ticaret modeli, sipariş edilen ürünlerin kısa sürede tüketiciye ulaşmasını sağlıyor. Bu model, özellikle gıda, süpermarket ve yemek sektörlerinde karanlık mağazalar, yerel işbirlikleri ve gelişmiş lojistik altyapısı ile büyüyor.

Hızlı Ticaret Hacmi ve Payı Artıyor

2025 yılı itibarıyla hızlı ticaret hacmi, bir önceki yıla göre yüzde 55,6 artarak 388,7 milyar liraya ulaştı. 2019-2025 yılları arasındaki yıllık bileşik büyüme oranı yüzde 138,7 olarak kaydedildi. E-ticaret hacmi içindeki payı ise 2019’da yüzde 1,6 iken geçen yıl yüzde 8,5’e yükseldi.

Yemek sektörü, yüzde 69,5’lik payla hızlı ticarette en büyük dilimi oluşturdu. Gıda ve süpermarket sektörlerinin payı ise yüzde 30,5 olarak gerçekleşti.

Tüketiciler, gıda ve süpermarket kategorisinde en çok 4,64 milyar lirayla çikolata, gofret ve bisküvi gibi atıştırmalıkları tercih etti. Temizlik ve ev bakım ürünleri 3,96 milyar lira, piliç ve hindi ürünleri 3,46 milyar lirayla ikinci ve üçüncü sıralarda yer aldı.

Yemek kategorisinde ise hamburger, geçen yıl 26,74 milyar lirayla en çok sipariş edilen ürün oldu. Pizza 17,03 milyar lira, tavuk döner 12,56 milyar lira ve lahmacun 6,67 milyar lirayla diğer popüler tercihler arasında sıralandı.

Hızlı ticaretin işlem hacmi ve ürün sayısında İstanbul başı çekti. Geçen yıl İstanbul, hızlı ticaret hacminin yüzde 55,4’ünü, ürün sayısının ise 57,7’sini oluşturdu. Ankara yüzde 8,1’lik işlem hacmiyle ikinci, İzmir ise yüzde 7’lik işlem hacmiyle üçüncü sırada yer aldı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Gram Altın Yeni Güne Yükselişle Başladı Ons Altın 4130 Dolar
Gram Altın Yeni Güne Yükselişle Başladı Ons Altın 4130 Dolar
Petrol Fiyatları Arz Endişeleriyle 92 Doları Aştı
Petrol Fiyatları Arz Endişeleriyle 92 Doları Aştı
Danışman Bilgi Sistemi (DABİS) Öğrenci ve Velilerin Erişimine Açıldı
Danışman Bilgi Sistemi (DABİS) Öğrenci ve Velilerin Erişimine Açıldı
Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleri Hesaplara Yatırıldı
Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleri Hesaplara Yatırıldı
Türkiye Sağlık Turizminden 761,5 Milyon Dolar Gelir Elde Etti
Türkiye Sağlık Turizminden 761,5 Milyon Dolar Gelir Elde Etti
Küresel Piyasalar Jeopolitik Gerilim ve Teknoloji Hisselerindeki Baskıyla Dalgalanıyor
Küresel Piyasalar Jeopolitik Gerilim ve Teknoloji Hisselerindeki Baskıyla Dalgalanıyor
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.