İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Uşak Belediyesi soruşturmasında “haftalık 500 bin TL rüşvet” iddiasıyla 27 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen Uşak Belediyesi’yle ilgili soruşturma kapsamında, “haftalık 500 bin TL rüşvet” ve kamu kaynaklarının usulsüz kullanımı iddialarıyla 27 şüpheli gözaltına alındı. Bu sabah gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla, aralarında CHP Uşak İl Başkanı Celalettin Çoban, Uşakspor Başkanı Özhan Özgöbek ve belediye yöneticilerinin de bulunduğu isimler yakalandı. Şüphelilerin, belediye imkânlarını şahsi servetlerine ve lüks eğlencelerine alet ettikleri öne sürülüyor.
Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, Uşak’taki eğlence merkezlerinin işletme saatlerinin 00.00’dan 05.00’e uzatılması karşılığında işletme sahiplerinden haftalık 500 bin TL rüşvet alındığı iddia edildi. Pırlanta Gazinosu, King Night Clio, İksir, Ege Night Club, Paradise, Karizma, Altın Kadeh, Yeni Nesil Club, Berlin, Moskova, Vegas, Küçük Ağa, İzabel Club ve Holly Stone gibi birçok eğlence merkezinin bu rüşvet çarkında yer aldığı belirtildi.
Dosya kapsamında “rüşvet” suçlamasıyla haklarında işlem yapılan işletmeciler arasında Fahrettin Altundal, Geylani Altundal, Ferhat Cucu, Umut Demir, Tolga Ergül, Sefa Taşçı, Kadir Cantürk, İsmet Yıldız, Rahmi Altundal, Cumali Altundal, Mustafa Arslan, Mehmet Arslan, Rasim Köse, Gürcan Demir, Ahmet Arslan, Ali Arı, Ahmet Yıldız ve Akın Cantürk yer aldı.
Belediyedeki üst düzey yöneticilerin, misafirlerini Uşak’taki eğlence merkezlerine götürdükleri ve yüksek tutarlı harcamaların faturalarını “temsil ve ağırlama gideri” adı altında belediyeye kestirdikleri iddia edildi. Bu kapsamda, kamu kaynaklarının amacı dışında kullanıldığına dair somut delillere ulaşıldığı ileri sürüldü.
Soruşturmada “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarına ilişkin dikkat çeken bir diğer iddia da ortaya çıktı. Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın makam aracı ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kullandığı Mercedes V300 aracın VIP dönüşüm işlemlerinin Uşak Belediyesi Sosyal Tesisleri Ltd. Şti. tarafından karşılandığı öne sürüldü.
Toplamda 7 milyon 754 bin 406 TL 79 kuruş tutarındaki harcamaya ilişkin faturaların önce iki ayrı kalem olarak düzenlendiği, daha sonra ise tek bir faturada birleştirildiği iddia edildi. Bu durumun dijital inceleme raporlarına yansıdığı belirtildi.
Belediyeye ait otoparklarda POS cihazlarına özel yazılımlar yüklenerek gelirlerin farklı hesaplara yönlendirildiği, bazı bariyerlerin “arıza” gerekçesiyle devre dışı bırakılarak nakit tahsilat yapıldığı ve bu işlemlerin kayıt altına alınmadığı iddiaları da dosyada yer aldı.
Sosyal yardım ve Uşakspor’a bağış adı altında toplanan paraların, yurt dışı bağlantılı şirketler üzerinden aklandığı yönündeki bulguların da MASAK raporlarına yansıdığı ifade edildi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap