İsrailli yerleşimciler, Batı Şeria’nın Nablus kentindeki Yusuf Makamı’na İsrail askerlerinin koruması altında baskın düzenledi. Bölgede gerilim yükseldi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, onlarca İsrailli yerleşimci, İsrail askerlerinin koruması altında Batı Şeria’nın Nablus kentinde bulunan Yusuf Makamı’na zorla girdi. Yerleşimciler, baskın sırasında Talmudik ayinler gerçekleştirdi.
İsrail askerleri, baskın öncesinde Nablus’un doğusundaki birçok mahalleye giriş çıkışları ve bazı ana yolları trafiğe kapattı. Bu askeri tedbirler nedeniyle Nablus Eğitim Müdürlüğü, okulların başlama saatini 08.30’a ertelediğini duyurdu.
İsrailli yerleşimciler, dini ritüellerini gerçekleştirmek amacıyla İsrail ordusunun koruması altında Yusuf Makamı bölgesine sık sık baskınlar düzenlemektedir. Yahudiler, işgal altındaki Batı Şeria’daki Nablus kentinde bulunan bu makamda Hazreti Yusuf’un kabrinin olduğuna inanmaktadır.
Ancak birçok arkeolog, söz konusu kabrin birkaç asırlık bir geçmişe sahip olduğunu belirtmektedir. Arkeologlar, makamın Yusuf ed-Duveykat isimli bir Müslüman’a ait olduğunu ifade etmektedir.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap