Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Ukrayna’ya destek için Kiev’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Merz, Zelenskiy ile görüşerek yeni destek paketlerini duyuracak.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Rusya ile savaşının beşinci yılına girecek Ukrayna’ya destek amacıyla başkent Kiev’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde özel trenle Kiev’e ulaşan Merz’e Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Katherina Reiche ile savunma ve enerji sektörlerinden 10 iş insanı eşlik etti.
Kiev tren istasyonunda Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha tarafından karşılanan Başbakan Merz, Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarına dikkat çekerek, “Rusya durdurulmazsa, savaş makinesi er ya da geç bize yönelecektir” açıklamasında bulundu. Merz, Ukrayna halkı için savaşın beşinci kışının yaklaştığını belirtti.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Friedrich Merz, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e “bize güvenebileceklerini” ileteceğini söyledi. Merz, Almanya’nın güvenliğinin de savaşın sonucuna bağlı olduğunu vurguladı. Bu ziyaret kapsamında Ukrayna’ya yeni askeri ve mali destek paketlerinin açıklanması bekleniyor.
Alman basınında çıkan haberlere göre, ziyaret sırasında savunma sanayii iş birliğinin artırılması ve Ukrayna’nın enerji altyapısının yeniden inşası konuları ele alınacak. Ayrıca Almanya ile Ukrayna arasında insansız hava araçlarının (İHA) ortak üretimine yönelik anlaşmaların da sonuçlandırılması öngörülüyor.
Friedrich Merz, 6 Mayıs 2025’te Almanya Başbakanı olarak göreve başlamasının ardından ilk yurt dışı ziyaretlerinden birini 10 Mayıs 2025’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Polonya Başbakanı Donald Tusk ile birlikte Kiev’e yapmıştı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap