SON DAKİKA
--:--:--

İran Yeni Füze Teknolojisiyle ABD Savunmasını Aştı Ürdün Üssünü Vurdu

İran, manevra kabiliyetli yeni füzelerle Ürdün’deki ABD hava üssünü vurdu. Saldırıda 2 ABD askeri öldü. Washington olası dış desteği araştırıyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İran Yeni Füze Teknolojisiyle ABD Savunmasını Aştı Ürdün Üssünü Vurdu

İran, yüksek hızda hareket edebilen ve uçuş sırasında manevra yapabilen yeni nesil füzelerle ABD savunma sistemlerini aşarak Ürdün’deki Muvaffak el-Salti Hava Üssü’ne saldırı düzenledi. Saldırıda iki Amerikan askeri yaşamını yitirdi, bir asker kayboldu ve dört asker yaralandı.

Füzelerin Manevra Kabiliyeti Savunmayı Zorluyor

The Wall Street Journal’ın ABD’li yetkililere dayandırdığı bilgilere göre, İran’ın yeni füzelerinin tehlikeli olmasının temel nedenlerinden biri uçuş sırasında yön ve rota değiştirebilme yetenekleri. Bu özellik, mevcut savunma sistemlerinin önleme hesaplamalarını bozuyor.

ABD’li yetkililer, İran’ın çatışmalar boyunca Amerikan savunma düzenini incelediğini ve bu gözlemler doğrultusunda geliştirdiği yeni saldırı yöntemleriyle sistemdeki zayıflıkları hedef aldığını düşünüyor. Son saldırıda füzelerin üsse ulaşarak uçaklara zarar vermesi, Tahran’ın hedefleme kabiliyetindeki ilerlemeyi de gösteriyor.

ABD İleri Teknolojinin Kaynağını Araştırıyor

İran’ın kısa sürede elde ettiği isabet ve manevra kabiliyeti, ABD’de olası dış destek iddialarını gündeme getirdi. ABD’li yetkililer, bu gelişmenin arkasında Çin veya Rusya’dan alınan hedefleme ve istihbarat desteği olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

Ancak şu ana dek Pekin veya Moskova’nın saldırıya doğrudan katkı sağladığına dair somut bir kanıt kamuoyuyla paylaşılmadı. Ürdün’deki saldırı, son ateşkes sonrası Amerikan ordusunun İran kaynaklı çatışmalarda verdiği ilk can kaybı olarak kayıtlara geçti. ABD yönetimi, saldırının ardından İran’a yönelik yeni operasyonlar başlatırken, bölgede gerilimin artması endişesi de yeniden belirdi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Hamaney’den ABD’ye Sert Tepki Trump’ın İmzasını Geçersiz Saydı
Hamaney’den ABD’ye Sert Tepki Trump’ın İmzasını Geçersiz Saydı
ABD Medyası Duyurdu Trump İran’a Yeni Saldırı Talimatını Durdurdu
ABD Medyası Duyurdu Trump İran’a Yeni Saldırı Talimatını Durdurdu
Andy Burnham İngiltere’nin Yeni Başbakanı Oldu
Andy Burnham İngiltere’nin Yeni Başbakanı Oldu
Trump İran’la Anlaşma Hazır Değil Açıklaması
Trump İran’la Anlaşma Hazır Değil Açıklaması
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Sırski Görevden Alındı Yerine Drapati Atandı
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Sırski Görevden Alındı Yerine Drapati Atandı
İsrail Gazze’de Saldırdı 9 Kişi Hayatını Kaybetti
İsrail Gazze’de Saldırdı 9 Kişi Hayatını Kaybetti
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.