İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’la savaşın bitmediğini ve daha yapılacak çok iş olduğunu söyledi. Lübnan’la barış anlaşması istediğini de belirtti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran ile olan çatışmanın henüz sona ermediğini ve daha yapacak çok işleri olduğunu belirtti. ABD ile İsrail’in İran’a yönelik operasyonlarının ardından tansiyonun yükseldiği bölgede, ateşkes görüşmeleri sürerken İsrail’den net mesajlar geldi.
Netanyahu, katıldığı bir televizyon programında, Orta Doğu haritası üzerinde İran, Irak, Suriye ve Yemen’i işaret ederek, İran’a karşı mücadelenin devam ettiğini vurguladı. Bu açıklama, bölgedeki gerilimin sürdüğüne işaret ediyor.
Aynı programda konuşan Netanyahu, Lübnan ile de bir barış anlaşması yapma arzusunu dile getirdi. Bölgesel istikrar arayışlarına işaret eden bu açıklama, İsrail’in hem İran’la olan mücadelesini sürdürürken hem de komşu ülkelerle ilişkilerini düzenleme çabasında olduğunu gösteriyor.
İran’la devam eden çatışmalar ve Lübnan ile barış anlaşması isteği, bölgedeki karmaşık diplomatik ve askeri dengeleri gözler önüne seriyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap