İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Trump’ın uyarılarına rağmen Lübnan’a yönelik saldırıların süreceğini duyurdu. Bölgede tansiyon yükseliyor.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmenin ardından Lübnan’a yönelik saldırıların planlandığı şekilde devam edeceğini belirtti. Netanyahu, X platformundaki açıklamasında, Trump ile görüşmesini teyit ederek, İsrail ordusunun güney Lübnan’daki faaliyetlerini sürdüreceğini vurguladı.
Netanyahu, Hizbullah’ın İsrail’e yönelik saldırılarını sürdürmesi halinde Beyrut’a yönelik operasyonların devam edeceği yönündeki tutumunun değişmediğini ifade etti. Bu açıklama, ABD’nin bölgedeki gerilimi azaltma çabalarına karşın İsrail’in askeri stratejisinde bir değişikliğe gitmeyeceğini gösteriyor.
Daha önce İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, İsrail ordusuna Lübnan’ın başkenti Beyrut’un Dahiye bölgesine hava saldırıları düzenleme talimatı verdiği bildirilmişti. Bu talimat, bölgedeki tansiyonu artıran önemli bir gelişmeydi.
İran’ın, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının sürmesi üzerine arabulucular aracılığıyla ABD ile yürüttüğü mesajlaşmayı durdurduğu duyuruldu. İsrail basını ise Dahiye’ye yönelik saldırıların ABD’nin müdahalesiyle son anda engellendiğini iddia etmişti.
ABD Başkanı Trump ise daha önce yaptığı açıklamada, İsrail ve Hizbullah ile görüştüğünü ve tarafların birbirlerine saldırmama konusunda mutabık kaldıklarını paylaşmıştı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap