İstanbul merkezli 4 ilde, ağır hasarlı araçlara hacizli şasi numaraları takılarak yapılan ‘change’ yöntemiyle dolandırıcılık yapan örgüte operasyon: 23 kişi hakkında gözaltı kararı.
İstanbul merkezli 4 ilde, ağır hasarlı araçlara hacizli araçların şasi numaraları takılarak piyasaya sürüldüğü ‘change’ yöntemiyle dolandırıcılık yapan bir organize suç örgütüne yönelik operasyonda 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün 61 aracı bu yöntemle sattığını tespit etti.
Örgütlü Suçlar Bürosu’nun yürüttüğü soruşturmada, kullanılamaz hale gelen araçların seri numaralarının, yurt dışından veya piyasadan temin edilen hacizli araçların numaralarıyla değiştirildiği belirlendi. Bu ‘change’li araçlar daha sonra iyi niyetli üçüncü kişilere satılarak dolandırıcılık yapıldı.
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla, şüphelilerin bu yöntemle 61 aracın satışını gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Savcılık, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘5607 sayılı Kanuna muhalefet’ ve ‘suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek’ suçlarından 23 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verdi.
Ayrıca, suç unsuru olabilecek delillere el konulması amacıyla İstanbul, Çanakkale, Ordu ve Samsun illerinde 12 farklı adreste arama yapılması talimatı da soruşturma kapsamında verildi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap