SON DAKİKA
--:--:--

Türkiye’den İsrailli Bakanın Mescid-i Aksa Baskınına Sert Kınama

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskını şiddetle kınadı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye’den İsrailli Bakanın Mescid-i Aksa Baskınına Sert Kınama

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir’in işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskını şiddetle kınadı. Bakanlık, Netanyahu hükümetinin Müslümanlara ait kutsal bir mekan olan Mescid-i Aksa’nın tarihi ve hukuki kimliğini hedef alan ihlal ve provokasyonlarını kabul edilemez olarak değerlendirdi. Bu kınama, yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Mescid-i Aksa’nın Müslümanların ibadetine açılmasının ve Doğu Kudüs’teki kutsal mekanlarda ibadet özgürlüğünü engelleyen tüm kısıtlamaların kaldırılmasının uluslararası toplumun ortak sorumluluğu olduğu vurgulandı. Türkiye, bu kutsal mekanların statüsüne yönelik her türlü saldırıya karşı duruşunu yineledi.

Mescid-i Aksa ve Kıyamet Kilisesi’ne Yönelik Kısıtlamalar

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir’in baskınını duyurmuştu. Mescid-i Aksa, işgal altındaki Doğu Kudüs’te Müslümanlara 38 gündür kapalı tutuluyor. Bu durum, ibadet özgürlüğüne getirilen kısıtlamaları gözler önüne seriyor.

İsrail yönetimi, 28 Şubat’ta İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik başlattığı saldırılarla eş zamanlı olarak Mescid-i Aksa’ya girişleri tamamen kapatmıştı. Bu kapanış nedeniyle sadece cami görevlileri ve Kudüs İslami Vakıflar İdaresi personeli namaz kılabiliyor. Diğer Filistinliler ise ibadetlerini kentteki küçük camilerde yerine getirmek zorunda kalıyor.

İsrail makamları ayrıca, Hristiyan dünyası için önemli dini yerlerden biri olan Kudüs’teki Kıyamet Kilisesi’ni de kapatma kararı aldı. Bu karar, Kudüs’teki dini özgürlükler üzerindeki baskıyı artırdı.

İsrail hükümeti, ülke genelindeki olağanüstü hal uygulamasını nisan ayının ortasına kadar uzatma kararı aldı. Ancak Mescid-i Aksa’nın bu süre boyunca kapalı kalıp kalmayacağına dair herhangi bir açıklama yapmadı. Bu durum, kutsal mekanların geleceği hakkında belirsizlikleri sürdürüyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu’na Sert Eleştiri Mağlubiyete Alışanları Geride Bıraktık
Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu’na Sert Eleştiri Mağlubiyete Alışanları Geride Bıraktık
Antalya Plajlarında Yeni Dönem Sigara Yasaklandı
Antalya Plajlarında Yeni Dönem Sigara Yasaklandı
NASA MAVEN Mars Aracının Görevini Tamamladığını Duyurdu
NASA MAVEN Mars Aracının Görevini Tamamladığını Duyurdu
Xiaomi 14 Serisi Sızdırıldı Yeni Snapdragon Yongası ve Batarya Detayları Ortaya Çıktı
Xiaomi 14 Serisi Sızdırıldı Yeni Snapdragon Yongası ve Batarya Detayları Ortaya Çıktı
Milli Saraylar Eylül Sonuna Dek Mehter Marşları ile Canlanacak
Milli Saraylar Eylül Sonuna Dek Mehter Marşları ile Canlanacak
Gram Altın Yeni Haftaya Düşüşle Başladı Ons Altın 4513 Dolar
Gram Altın Yeni Haftaya Düşüşle Başladı Ons Altın 4513 Dolar
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.