Türkiye’de geliştirilen “Made in Türkiye” yöntemiyle 69 yaşındaki Zülbiye Yahşi’nin triküspit kapağı, kalbi durdurulmadan ve küçük bir kesiyle tamir edildi.
69 yaşındaki Zülbiye Yahşi, daha önce iki kez geçirdiği kalp ameliyatlarına rağmen yaşadığı ileri derecede nefes darlığı şikayeti üzerine Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nde Prof. Dr. Cengiz Köksal ve ekibi tarafından tedavi edildi. Yahşi’nin triküspit kapağındaki kaçak, Türkiye’de geliştirilen ve “Made in Türkiye” adı verilen mitralizasyon yöntemiyle, kalbi durdurulmadan ve göğüs altından küçük bir kesiyle başarıyla tamir edildi.
Daha önce aort ve mitral kapak ameliyatları geçiren Zülbiye Yahşi, yeniden başlayan şikayetleri nedeniyle hastaneye başvurdu. Günlük yaşamında hareket etmekte zorlandığını belirten Yahşi, “Dışarıdan bakıldığında bir şeyim yoktu ama nefes alamıyordum. İş yapamıyor, kısa mesafeleri bile yürüyemiyordum” dedi. Daha önceki ameliyatları nedeniyle korku yaşadığını ancak Prof. Dr. Köksal’ın detaylı bilgilendirmesiyle rahatladığını ifade eden Yahşi, göğüs altından yapılan küçük kesiyle gerçekleştirilen ameliyatın ve iyileşme sürecinin beklentisinin üzerinde iyi geçtiğini belirtti.
Prof. Dr. Cengiz Köksal, hastanın durumunun ileri derecede nefes darlığı ve triküspit kapağında ciddi kaçak olması nedeniyle yüksek risk taşıdığını vurguladı. 69 yaşında üçüncü bir kalp ameliyatının ciddi riskler barındırdığını belirten Köksal, bu riskleri azaltmak amacıyla kapağı değiştirmek yerine tamir etmeyi tercih ettiklerini açıkladı. Kapağın değiştirilmesinin hem hayati riskleri artıracağını hem de hastanın ömür boyu daha yüksek doz kan sulandırıcı kullanmasına yol açarak ciddi kanama riskleri doğuracağını ifade etti.
Uygulanan tamir yönteminin Türkiye’de geliştirildiğini vurgulayan Prof. Dr. Köksal, hastanın triküspit kapağını kendi geliştirdikleri “Made in Türkiye” mitralizasyon yöntemiyle tamir ettiklerini belirtti. Ameliyatın ayrıca sağ koltuk altından, endoskopik yöntemle ve kalbi durdurmadan gerçekleştirildiğini ekledi. Bu yöntemin, ileri yaş ve daha önce kalp ameliyatı geçirmiş hastalar için büyük avantajlar sunduğunu dile getiren Köksal, küçük kesi, kalbi durdurmadan ameliyat ve kapak tamiri gibi avantajlarla her hastaya özel planlama yapıldığını ve bu hasta grubunun en çok faydayı gördüğünü sözlerine ekledi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap